5 Moderne trender med en klassisk fortid

konsekvent vil moteindustrien fortelle historien om hvordan trender kommer inn og ut av mote.

Den evigvarende krasjbølger av trender som rammet forbrukerne og sky-raket verdien av ulike produkter. Så ofte, når en trend krasjer på oss igjen, glemmer vi fortiden. Vi glemmer hvor utseendet stammer fra og hvor lenge det har vært rundt. Men som noen som adores historie i alle former, kom besatt over fortiden av disse sommertrendene lett for meg.

Image Crad Editorialist.

September Fashion Weeks trender for våren proklamerte mange maksimalistiske ser ut til å være spesielt elegant, men det mest avslørte utseendet som var om oss, var de som ble gjennomsyret av høyeste beløpshistorie.

Bilde Cred: Getty Images

Fra Trench Coats to Plaids rullebanene var ikke bare fylt med vår nye favoritt utseende, men også vår historie fra for lenge siden.

Her er en oversikt over noen av de mest moderne trender med en anerkjent klassisk fortid.

# 1 Trench Coats

Det er lite rom å tvile på at trench-strøk har en klassisk fortid, fra navnet selv til den berømte bruken av dem av Hollywood Starlet, kan den enkle og elegansen av kappen aldri bli omstridt.

Den kommende våren trenden med dekonstruerte trenchjakker har truffet en spesiell høy med TheBe Magugu og Balenciaga som tar ledelsen og skaper et nytt kapittel til treningshistorien.

Bilde Cred: Vogue

Med båndene spores vanligvis tilbake til klassiske engelske merker av Burberry og Aquascutum tidlig på 1900-tallet (like før første verdenskrig som virkelig tillot trench-strøkene å bryte inn i seg selv), er kappen vanligvis sett som et konkret stykke av fortiden.

Historien er imidlertid mye mer fascinerende med en skotsk skaper og britisk skaperen (Charles Macintosh og Thomas Hancock) som oppfinner det opprinnelige vanntette materialet i kappen i 1820-tallet.

Bilde Cred: Getty Images

Kappen ble til slutt blitt svært populær i første verdenskrig, da det ble både et tegn på patriotisme og status for de britiske hærens offiserer som hadde råd til det ekstra laget. Senere ville det overføre til en enkel skjønnhet med Grace Kelly og Audrey Hepburn som vanligvis hadde på seg den minimale og sofistikerte jakken. Så mens et mye mer punk aspekt av kappen er mye mer populær denne sesongen enn en klassisk grøft, hvis du tilfeldigvis eier denne trendy grunnleggende, vil du sikkert ha en 2022 vårsøk å være begeistret over.

image cred @jacquiealexander

# 2 loafers.

Loafers har vært den øverste ikke-kjønnsskoen fordi starten av etableringen.

Opprettet i 1936 som en menns sko på Bass Weejun, ble den rensede skoen, klart født fra Oxfords ikke i designerens kjønnsrolle som mange kvinner begynte å snappe opp skoene også. Noen år senere ble en kvinnelig versjon opprettet, og skoen ble en stift for både prep-utseendet og avsluttet stil med drakter. I 1953 valgte Gucci-familien at det var på tide å introdusere sitt eget loafer-se med Gucci Loafer. Med en gang å ta av high-end skoen nådde en kult klassisk status. Med til og med den så kan den kanadiske statsministeren som kommer under ild for å kjøpe for mange par av designerens loafers.

Bilde Cred: The Vintage Traveller

I dag har mange designere og design off-shoots sine egne ta på loafers. Mange populært virker det som hælte loafers er hovedutseendet for vår / sommer 2022.

# 3 preppy plaid

Ved siden av Fringe er Plaid lett en av de mest klassiske trender som fortsetter å dukke opp på rullebanene hver gang årstider.

Primært notert som en skotsk klanens kammer, forteller hver stil av plattet sin egen historie. Balmoral Plaid, for eksempel, ble utviklet i 1853 av Prince Albert. Royal Stewart, plettet mange vanligvis anerkjent under London Grunge-epoken på 1990-tallet, var plaid som er bundet til Stewarts hus (en kongelig familie) og dateres tilbake til 1300-tallet. Den vridningshistorien til mange forskjellige plaids viser at det bare ikke bare er en krysshatching veve av farger på et mykt stoff, men heller en historisk rekord som binder generasjoner lang glemt.

Bilde CD: Vintage Inn

Bilde Cred: Motasjegummi

Så som pledninger av alle stiler kommer sammen i vår- og sommersamlinger for dette kommende året, kan det være et morsomt lite prosjekt for en lat søndag ettermiddag.

# 4 akademisk klær

Kanskje det var mangel på skole i løpet av 2020, eller kanskje det var rett og slett behovet for å romantisere å gå på skole, men akademisk mote (og mørke akademia spesielt) har vist seg å være svært populær for den kommende sesongen.

Hovedsakelig har stilen nå kommet i form av ensartede stilarter fra merker som Miu Miu, Dior, Lacoste og Raf Simons, men det trendy utseendet er ikke nytt.

Image Cred Hvem hvilken slitasje

Bilde CR CR Fashion Book

Akademisk stil startet opprinnelig i 1910-tallet, men bare fikk popularitet i 40-tallet med økningen av “Ivy Style”. Dette utseendet ble vanligvis opprettet med loafers, tweed dresser og tennisskjørt. Som 60-tallet rOlded i mange estetikk tok tak i massene (hovedsakelig mod og “blomsterkraft” utseende) Beatnik poesi og filosofer hadde også en stor innflytelse på mote.

Med dem ble svart den eneste nødvendige fargen, skilpaddehals obligatorisk og mot en ekte kraft i bransjen.

Skole-chic mote hadde et par års hvile etter denne tiden og hadde bare en mindre bump i popularitet i løpet av 1992 da Donna Tartt publiserte den hemmelige historien, en roman som nå er en kultklassiker for alle som elsker mørke akademia. Imidlertid vokste estetikken og i sin tur mote for å være mye mer populær i 2014 og 2015 med Tumblr.

Bilde Cred Miu Miu Runway

Denne subkulturen har Ebbed og flommet i interesse de siste årene, men med Tiktok er det sikkert på vei oppover og nå nå rullebaner igjen.

# 5 fryns

Hvis jeg måtte velge historien om enhver motetrend for denne kommende sesongen, ville det være fryns.

De fine duskene har blitt sett på statuer i Mesopotamia (dagens Irak) som dateres tilbake til 3000 B.C, indianere brukte vanligvis lær og suede for å skape frynser på antrekk og på 1920-tallet ble den ekstra flair synonymt med flappere.

I dag er utseendet vanligvis brukt for merker som søker den bohemske stilen, men det var ikke alltid sett som en detalj som var best egnet for det frie søkende blomsterkunnet.

Image Cred CoveTur.

Under Golden Age of Fringe (ellers kjent som 1920-tallet), bemerket tillegget av Flying Fringe en trendy, morsom kvinne. I 50-årene var frynset en moteutvikling for de som var opprørsk, og la skinnet flyet bak dem på motorsyklene sine. Så mens det kommer inn og ut av mote og kanskje ikke være helt minimalistisk, er det sikkert morsomt.

Interessant å se hvor mye mote har endret seg … og hvor mye det ikke har det. Er det ikke?

Image Cred Recollections.

Vil du ha mye mer på denne sesongens nyeste motetrender? Følg kledde koder for mye mer av hennes nyeste musings.

Skrevet av Sydney Yeager, publisert om dagen i min DreamsCheck ut mye mer av hennes musings på hennes moteblogg kledde koder

Dele denne:
Klikk for å dele på Facebook (åpnes i nytt vindu)
Klikk for å dele på Pinterest (Åpner i nytt vindu)
Klikk for å dele på Twitter (åpnes i nytt vindu)
Klikk for å dele på lomme (åpnes i nytt vindu)
Klikk for å dele på Tumblr (åpnes i nytt vindu)
Klikk for å dele på Reddit (åpnes i nytt vindu)

Som dette:
Liker å laste …

I slekt

Moderne passende trender | Skjørtet suitskirt dresser er ikke nye. De har eksistert fordi det 19. århundre, da kvinner hadde skreddersydde jakker med lange skjørt for ridning og bueskyting, og vi ser fortsatt rytterinspirerte detaljer i de heteste passende trender i dag. Alt det å si, skjørt dresser vært en preppy garderobe stift som ikke er …
3. desember, 2021in »blogg”

Nåværende mote trender – vinyl bukser, sko, skjørt, oh myare du forberedt på en av de mest dristige høsten mote trender? vinyl rammet hele rullebanene i 2017, og nå er det traff våre garderober, hardt. Fra vinyl bukser til sko, skjørt, kåper – you name it. Denne trenden handler om å være glatt og djevelsk sexy. Som en…
9. november 2017In “blog”

7 luksuriøse moteblogger du kommer til å ønske å følge nowIt er på tide å unne oss selv og betale hyllest til de beste luksus mote blogger visjonære som bringer dem til livet. Fra enkle og enkle elegante ensembler til begjær verdig tilbehør, er det disse lederne som inspirerer mote for generasjoner. Disse mektige kvinner har bygget imperier gjennom sitt øye for …
16. oktober 2019In “blog”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post